PARTNERPAGINA

Campagne: De koers in goede banen leiden, dat verdient bergen respect!

Wat: sensibiliseringscampagne n.a.v. de Ronde van Vlaanderen 2023 om meer waardering te vragen voor het werk van politiediensten en signaalgevers.

Initiatiefnemers: Gouverneur Oost-Vlaanderen en Stad Oudenaarde, met ondersteuning van Flanders Classics (organisator Elite) en Peloton (organisator Cyclo).

Aanleiding en doelstelling: De renners maken de koers, maar de supporters en de veiligheidsdiensten maken de koers mogelijk. Zonder hen, geen wedstrijd, geen cyclo en geen volksfeest. En dat geldt zeker voor de politiediensten en signaalgevers, die samen een onmisbare tandem vormen. Hun richtlijnen zijn er voor de veiligheid van iedereen.

De overgrote meerderheid van de wielersupporters weet dat en volgt deze richtlijnen op, de pretbedervers zijn zich hier onvoldoende van bewust. Steeds vaker worden de politiediensten en signaalgevers immers geconfronteerd met ongepast gedrag van supporters en weggebruikers op en langs het parcours. En dat is ontzettend jammer.

Met een sensibiliseringscampagne wordt meer waardering gevraagd voor het werk van de politiediensten en signaalgevers. Want de koers in goede banen leiden – letterlijk en figuurlijk – dat verdient bergen respect.

Of beter: een berg respect. De slogan werd samen met een afbeelding van een signaalgever en politievrouw op de Wolvenberg in Oudenaarde aangebracht en zal tijdens het Rondeweekend prominent in beeld komen van de supporters langs het parcours, de deelnemers aan de Cyclo en de wielerliefhebbers voor de buis.

Contact

Gouverneur Oost-Vlaanderen: sarah.de.moor@oost-vlaanderen.be - 0474 798 359
Stad Oudenaarde: Nathalie.Lievyns@oudenaarde.be - 0497 75 23 48