Kim Martens: de tweede burgemeester van Lievegem

Lokale besturen

Op maandagavond 29 augustus 2022 legde Kim Martens bij gouverneur Carina Van Cauter de eed af als nieuwe burgemeester van Lievegem. Hij neemt op 1 september de sjerp over van partijgenoot Tony Vermeire.

Kim Martens werd door de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen benoemd tot burgemeester en dit met ingang vanaf 1 september 2022. Hij is daarmee nog maar de tweede burgemeester van Lievegem, de fusiegemeente die drie jaar geleden ontstond uit Lovendegem, Waarschoot en Zomergem. Martens is 36 jaar, advocaat van beroep en draait als sinds 2006 mee in de gemeentepolitiek. Sinds 2018 was hij eerste schepen in Lievegem. Hij noemde het burgemeesterschap "de mooiste job in de politiek" en "een jongensdroom die in vervulling gaat".

Kim Martens neemt de fakkel over van partijgenoot Tony Vermeire, die "de architect" van Lievegem wordt genoemd. Hij kiest na 23 jaar in de lokale politiek, waarvan 10 jaar als burgemeester (van Zomergem en Lievegem samen), voor een andere uitdaging. "Een wissel van de w/macht is beter voor de gemeente op lange termijn", zo zei hij zelf. 

De eedaflegging vond plaats op maandagavond 29 augustus in de ambtswoning van de gouverneur op de Vlasmarkt in Gent en dit in het bijzijn van zijn familie en vrienden.