Albert De Geyter legt de eed af als nieuwe burgemeester van Wetteren

Op woensdagavond 29 juni 2022 legde Albert De Geyter bij gouverneur Carina Van Cauter de eed af als nieuwe burgemeester van Wetteren. Hij neemt op 1 juli 2022 de sjerp over van partijgenoot Alain Pardaen, die meer dan 12 jaar burgervader van zijn gemeente was, maar nu met politiek pensioen gaat. Ook hij was aanwezig op de eedaflegging.

Albert De Geyter werd door de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen benoemd tot burgemeester en dit met ingang vanaf 1 juli 2022. Hij neemt de fakkel over van partijgenoot Alain Pardaen, die meer dan 12 jaar burgervader van Wetteren was, maar nu met politiek pensioen gaat.

Albert De Geyter zetels als sinds 2006 in de gemeenteraad van Wetteren en was ook als eens schepen van o.a. Jeugd en Milieu. De politieke microbe is hem met de paplepel ingegoten.

De eedaflegging vond plaats op woensdagavond 29 juni 2022  in de ambtswoning van de gouverneur op de Vlasmarkt in Gent en dit in het bijzijn van zijn familie, ere-burgemeester Alain Pardaen en schepenen Bram De Winne en Katrien Claus.

"Ik wil burgemeester Alain Pardaen van harte bedanken voor de samenwerking. Ik leerde hem kennen als een man die goed kan praten, maar nog beter kan luisteren. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst, en vooral: het eenvoudige plezier van de eigen agenda te kunnen beheren. Ik kijk alvast uit naar een goede samenwerking met burgemeester Albert De Geyter, die ik volgens ingewijden gerust "gepassioneerd, dynamisch en gedreven” mag noemen. Hem wens ik het eenvoudige plezier van hard werken, met het hoofd, de handen en het hart, ten dienste van elke inwoner van Wetteren. Veel succes."

Carina Van Cauter, gouverneur provincie Oost-Vlaanderen

Contact

Sarah De Moor
woordvoerder
0474 798 359
persdienst.gouverneur@oost-vlaanderen.be