Lieve Van Lancker: nieuwe burgemeester De Pinte

Lokale besturen

Lieve Van Lancker legde dinsdagavond 20 oktober 2020 bij gouverneur Carina Van Cauter de eed af als waarnemend burgemeester van De Pinte. Ze vervangt Vincent Van Peteghem, die sinds kort de federaal minister van Financiën is.

Lieve Van Lancker werd bij besluit van 18 oktober 2020 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen benoemd tot waarnemend burgemeester. Ze vervangt partijgenoot Vincent Van Peteghem, die enkele weken geleden de eed aflegde als federaal minister van Financiën. Van Lancker was binnen het college van burgemeester en schepenen van De Pinte schepen van Sociale zaken, Welzijn en gezondheid, Zorg voor jong en oud (gezin, kinderopvang en seniorenbeleid), Ontwikkelingssamenwerking en gelijke kansen en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD).

De eedaflegging vond plaats op dinsdagavond 20 oktober in de ambtswoning van de gouverneur op de Vlasmarkt (Gent). Ook Vincent Van Peteghem, die titelvoerend burgemeester blijft, was aanwezig. Hij sprak uitdrukkelijk zijn vertrouwen uit in de nieuwe burgemeester.

Meer info

Sarah De Moor
woordvoerder gouverneur Carina Van Cauter
0474 798 359
persdienst.gouverneur@oost-vlaanderen.be

Communicatiedienst De Pinte
09 280 80 89
communicatie@depinte.be