Pieter Vanderheyden legt eed af als nieuwe burgemeester Sint-Martens-Latem

Lokale besturen

Op vrijdagavond 16 december 2022 legde Pieter Vanderheyden bij gouverneur Carina Van Cauter de eed af als nieuwe burgemeester van Sint-Martens-Latem. Hij neemt op 19 december 2022 de sjerp over van partijgenote Agnes Lannoo-Van Wanseele.

Pieter Vanderheyden werd door de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen benoemd tot burgemeester en dit met ingang vanaf 19 december 2022. Hij neemt de fakkel over van partijgenote Agnes Lannoo-Van Wanseele, die sinds 2012 burgemeester van Sint-Martens-Latem was.

Pieter Vanderheyden zetelt al 21 jaar in de gemeenteraad, waarvan 10 jaar als schepen. Hij is dus alles behalve een nieuwe gezicht voor de inwoners van Sint-Martens-Latem, die hem ook kennen als vaste sfeermaker DJ Pieter op de jaarlijkse kermis van Latem.

De eedaflegging vond plaats op vrijdagavond 16 december 2022  in de ambtswoning van de gouverneur op de Vlasmarkt in Gent en dit in het bijzijn van zijn familie, vrienden en bijna oud-burgemeester Bob Van Hooland.

Contact

Sarah De Moor
woordvoerder
persdienst.gouverneur@oost-vlaanderen.be
0474 798 359