Nationale test BE-Alert: 34 Oost-Vlaamse gemeenten testen mee

Noodplanning

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikken de gemeenten en de provincie over BE-Alert, een systeem dat jou informeert bij een noodsituatie via sms, e-mail en/of telefoon. Op donderdag 5 oktober zullen 34 Oost-Vlaamse gemeenten dit systeem testen.

Op 5 oktober kan je van 34 Oost-Vlaamse gemeenten een bericht ontvangen van het nummer 1789, een telefonische oproep van het nummer 0477 77 77 55 en/of een e-mail van het mailadres no-reply@be-alert.be. In het bericht zal deze tekst staan: BE-Alert gemeente {XXX} - Dit is een alarmeringstest, geen reactie vereist. Meer info over de werking van BE-Alert op www.be-alert.be. Het gaat om de gemeenten Dendermonde, Ninove, Temse, Sint-Niklaas, Lokeren, Geraardsbergen, Kruibeke, Lede, Kruisem, Melle, Aalst, Zele, Erpe-Mere, Kaprijke, Sint-Laureins, Eeklo, Lievegem, Wichelen, Aalter, Evergem, Beveren, Zwalm, Oosterzele, Lochristi, Wachtebeke, Moerbeke, Sint-Martens-Latem, Lierde, Maldegem, Zelzate, Assenede, Brakel, Sint-Gillis-Waas en Gent.

Door BE-Alert te testen, kunnen de gemeente hun de interne alarmeringsprocedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee de inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven, biedt deze test bovendien een mooie gelegenheid om dit alsnog te doen op de website www.be-alert.be.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht sturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren sluiten bij een brand.

Registreer je

Om een testbericht te ontvangen, moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op donderdag 5 oktober!

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie). Dit doe je in slechts enkele stappen:

  • Surf naar www.be-alert.be
  • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie
  • Kijk je gegevens na en pas deze indien nodig aan
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’