Nieuwe burgemeester in Lede

Op vrijdag 7 januari 2022 legde Geertrui Van de Velde bij provinciegouverneur Carina Van Cauter coronaproof de eed af als burgemeester van Lede. Geertrui Van de Velde volgt daarmee Roland Uyttendaele op.

De eedaflegging vond plaats op vrijdag 7 januari 2022 in de ambtswoning van de gouverneur op de Vlasmarkt in Gent en dit in het bijzijn van haar naaste familie. Van De Velde is sinds 2006 gemeenteraadslid in Lede en werd in 2012 schepen. Momenteel is zij voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst en 5de schepen. Haar vrijgekomen schepenmandaat zal worden ingevuld door gemeenteraadslid Elsy De Geyter. Schepen Elke Meganck zal haar opvolgen als voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

"Geluk heeft een meervoud. Voor mij betekent dit dat het welzijn van iedere Ledenaar primeert in alles wat ik als burgemeester wil aanpakken."

Geertrui Van de Velde

Van de Velde werd bij Ministerieel besluit van 20 december 2021 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen benoemd tot burgemeester en dit met ingang vanaf 10 januari 2022. Huidig burgemeester Roland Uyttendaele zet een stap opzij omwille van gezondheidsredenen.

"In de persoon van Geertrui krijg ik de opvolger die ik mezelf had gewenst. Haar bekwaamheid en sociale inzet staan garant voor een goed bestuur van onze gemeente."

Roland Uyttendaele