Ook Oost-Vlaanderen doet mee met nationaal testmoment BE-Alert

Noodplanning

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie wil de overheid jou graag snel verwittigen. Daarom beschikken de gouverneur en de Oost-Vlaamse gemeenten over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 6 oktober 2022 wordt dit systeem nationaal getest. Ook 36 Oost-Vlaamse gemeenten nemen deel.

Op 6 oktober 2022 houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook provincie Oost-Vlaanderen doet mee. Inwoners uit 36 Oost-Vlaamse gemeenten die zich inschreven op BE-Alert zullen die dag via sms, telefoon en/of mail een testbericht ontvangen.

Door BE-Alert te testen, kunnen de gemeenten de procedures inoefenen en willen ze hiermee hun inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is bovendien de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen (zie verder).

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alert bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.
 

Dus... registreer je nu!

Om een testbericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. 

Al ingeschreven? Controleer en actualiseer je gegevens!

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).

Dit doe je in slechts enkele stappen:

  • Surf naar www.be-alert.be.
  • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie.
  • Vul je gegevens aan
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’