Partners Streekfonds Oost-Vlaanderen in de schijnwerpers

Strategische projecten

Dankzij de partners kan Streekfonds Oost-Vlaanderen voor een hefboom zorgen om tientallen projecten in Oost-Vlaanderen mee te helpen realiseren. Om hen te bedanken nodigde de gouverneur van Oost-Vlaanderen, tevens voorzitter van de Steunraad van het streekfonds, hen uit in de ambtswoning in Gent ter gelegenheid van het Lichtfestival. 

Jaarlijks maakt Streekfonds Oost-Vlaanderen tientallen lokale projecten die mensen met elkaar én met de omgeving verbinden mogelijk. Schenkers en doeners worden in een inspirerend en actief netwerk samengebracht om zo concrete impact in de buurt te realiseren. De burgemeesters nemen het peterschap van de projecten hun gemeente/stad op. De vrijwilligers van de lokale initiatieven, klein en groot, brengen mensen en middelen samen om de handen uit de mouwen te steken. Met een crowdfundingcampagne, gefaciliteerd door het streekfonds, sparen de geselecteerde initiatieven een werkbudget voor een concreet project bij elkaar. Dankzij de financiële steun en expertise van de partners kan het Streekfonds het opgehaalde bedrag verdubbelen, met een maximum van 6.000 euro.

Om die partners te bedanken voor hun engagement nodigde de gouverneur van Oost-Vlaanderen, tevens voorzitter van de Steunraad van het streekfonds, hen uit in de ambtswoning in Gent ter gelegenheid van het Lichtfestival. Ze werden getrakteerd op een sfeervolle avond vol lovende woorden.

"We zijn blij en dankbaar dat jullie er zijn en met zoveel zijn. Dankzij jullie financiële steun kan Streekfonds Oost-Vlaanderen het bedrag dat de initiatiefnemers via crowdfunding ophalen, fors verhogen. Al gaat het om meer dan geld alleen: met jullie kennis en expertise voegen jullie ook extra waarde toe aan de projecten Op die manier ondersteunen jullie de gemeenschap waarin julie zelf actief zijn en waar jullie medewerkers leven en werken. Jullie lokale filantropie is geen bezigheidstherapie, maar wel oprechte passie en gedrevenheid om impact te hebben en mensen echt helpen, in eigen streek."

Gouverneur Carina Van Cauter

Voor en door partners

Het waren de talentvolle medewerkers van AAROVA, maatwerkbedrijf uit Oudenaarde en partner van #Streekmotor23, die de aanwezigen zelfgemaakte hapjes aanboden en voor de bediening zorgden. Dankzij Brouwerij Huyghe, partner bij #EenhartvoorGent konden de gasten genieten van een Artevelde Leute of Delirium Tremens. De desserten werden geleverd door La Lorraine Bakery Group, partner bij #Streekmotor23. 

Initiatiefnemers genoten mee

Wie beter dan de initiatiefnemers zelf kunnen uitleggen waar het streekfonds voor hun verbindend, sociaal initiatief het verschil gemaakt heeft? Patricia van Reus Hagewijkpark in Grembergen, Koen van Welle Wei in Beveren, Wim van de stadsboerderij in Geraardsbergen en Wannes van Triple Challenge waren er graag bij om hun ervaringen te delen.

Meer info

www.streekfondsoostvlaanderen.be

Bedankt aan Anneke Kestelijn voor de foto's.