Streekfonds Oost-Vlaanderen steunt 56 lokale projecten

Strategische projecten

Van Adegem over Gent tot Brakel en van Wetteren tot Sint-Gillis-Waas, 56 sociale en duurzame projecten starten binnenkort een crowdfundingcampagne om hun lokale droom te realiseren. Slagen ze hierin, dan verdubbelt het streekfonds dit bedrag dankzij de financiële inbreng van partnerbedrijven.

Tijdens de projectvoorstellingen stelden de projecten zich voor in één van de vijf regio’s van het streekfonds. Het werden boeiende, inspirerende en vooral hartverwarmende avonden, waarop ook de gouverneur van Oost-Vlaanderen - voorzitter van de Steunraad van het streekfonds - aanwezig was.

"Het is onze ambitie om de 56 projecten dit jaar in totaal 500.000 euro toe te kennen. Een bedrag deels opgehaald via crowdfunding, en vervolgens verdubbeld door het Streekfonds. Dat is alleen maar mogelijk dankzij onze partnerorganisaties. We zijn blij en dankbaar dat ze er zijn en dat het er zoveel zijn. Hun steun is hard nodig, want de crisis laat zich voelen en de noden groeien. Daarbij gaat het niet alleen om geld. Met hun kennis en kwaliteitsdenken voegen ze extra waarde toe aan de projecten. Ook de leden van het bestuurscomité verdienen een woord van dank. Zij selecteren de projecten en bouwen mee aan een community van mensen die deze projecten willen ondersteunen. En dat doen ze samen met de leden van de Steunraad, de lokale besturen en de mensen die de dagelijkse werking van het streekfonds verzekeren. Ook aan hen: bedankt. Tot slot zijn er de vele vrijwilligers achter de projecten. Met hun bevlogen enthousiasme en niet aflatende inzet maken ze een verschil, voor ons allemaal, dichtbij waar we wonen, leven en werken. Chapeau!"

Gouverneur Carina Van Cauter