Streekfonds Oost-Vlaanderen verwarmt Gentse Opera

Strategische projecten

Begin september en toch de warmste avond van het jaar? Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk zeker tijdens de gala-avond van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Partnerorganisaties en hun genodigden zamelden middelen in voor sociale projecten in Oost-Vlaanderen. Initiatiefnemers van lokale projecten deelden de bühne van een tot de nok gevulde Gentse Opera samen met muzikaal talent van Opera Ballet Vlaanderen. Hunne majesteiten de Koning en de Koningin genoten vanop de eerste rij mee.

Jongeren van Ghent Basketball verwelkomden alle gasten en TV-maker Joris Hessels maakte warme reportages. Oost-Vlaamse verbindende trekkers die zich inzetten in hun buurt ‘pitchten’ dit initiatief op het podium. Opera Ballet Vlaanderen zorgde voor de invulling van het artistieke luik met dans, orkest en kinderkoor. Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin namen nadien ruim de tijd om kennis te maken met de initiatiefnemers van de projecten en de muzikanten.

Prominenten zoals senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose, premier Alexander De Croo, vice-premiers Vincent Van Peteghem en Petra De Sutter, staatssecretaris Nicole De Moor, Monseigneur Lode Van Hecke, gedeputeerde Leentje Grillaert en ceo van de Koning Boudewijnstichting Brieuc Van Damme waren mee getuige van een avond boordevol engagement.

“Wat een enthousiasme, wat een engagement. We kunnen terugblikken op een hartverwarmende en verbindende avond. Schenkers en doeners hebben elkaar andermaal gevonden. De aanwezigheid van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin maakte dit evenement compleet. Dank aan iedereen die deze avond mogelijk heeft gemaakt.”

Gouverneur Carina Van Cauter, voorzitter Steunraad Streekfonds Oost-Vlaanderen

Op schema om 50 projecten 500.000 euro steun uit te betalen

Meer dan 50 captains of industry samen met hun genodigden, het was een heel hartverwarmende avond. Fantastisch om vast te stellen dat er zoveel goesting is om het engagement van de initiatiefnemers mee mogelijk te maken. We zetten met het streekfonds onze schouders onder verbindende projecten die lokaal een verschil maken. Ze vinden niet altijd makkelijk financiering en daar springen we in de bres. Ook heel fijn dat we heel wat vaste waarden mochten verwelkomen die sinds jaar en dag deelnemen aan het gala. Daarnaast heel wat nieuwe en heel veel vaste sponsors van het streekfonds waren er graag bij.

Als we terugblikken op drie jaar Streekfonds Oost-Vlaanderen zin we vooral trots op onze projectwerking van vooral kleine of startende organisaties of verenigingen. Tot nu toe kunnen we al een 100 tal vlagjes plaatsen in Oost-Vlaanderen. Het ziet er naar uit dat we dit jaar al onze ambitie halen om jaarlijks 50 projecten met 500 000 euro aan projectsteun uit te betalen.

Het bijzondere is dat we dit kunnen door de inspanningen van heel veel verschillende mensen en organisaties. We hebben 80 partnerorganisaties aan boord, we werken in elk van de vijf regio’s met een betrokken bestuurscomité. Ook met de lokale besturen en burgemeesters werken we heel goed samen. En niet in het minst de initiatiefnemers van de projecten natuurlijk!

Heel wat verschillende stakeholders die een rol spelen. En dat maakt het zo uniek. In de huidige context van een heel complexe maatschappij die ontzettend snel verandert, is het streekfonds een positief en verbindend verhaal met een concrete impact.

www.streekfondsoost-vlaanderen.be

Foto's: Streekfonds Oost-Vlaanderen - Bas Bogaert - Anneke Kesteloot