Testen noodzakelijk, maar slechts deel van strategie

Corona

Gouverneur Carina Van Cauter was aanwezig bij de opening van het nieuwe triage- en testcentrum Panacea. Ze roept de Oost-Vlamingen op om de maatregelen niet los te laten.

Gouverneur Carina Van Cauter was aanwezig bij de opening van het nieuwe triage- en testcentrum Panacea. Sinds de start van de corona-crisis kunnen inwoners van de regio Brakel, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem, die getest of onderzocht moeten worden, hier terecht. Het nieuwe centrum, op de parking van het Sint-Elisabeth Ziekenhuis van Zottegem, bestaat uit 4 volledig ingerichte consultatieruimtes en een ruime wachtzaal met onthaalbalie. Er kunnen, na afspraak, 350 testen per dag uitgevoerd worden. Daarmee is de regio klaar om de nieuwe teststrategie in de praktijk uit te voeren.

Oproep

“De cijfers in Oost-Vlaanderen gaan de goede kant uit, maar blijven slecht. We komen van ver, maar hebben nog een lange weg te gaan. Volhouden is de boodschap. Testen is noodzakelijk, maar het is slechts een onderdeel van de strategie om het virus te verslaan. Testen alleen zal het virus niet doen verdwijnen. Dat moeten we zelf doen. Contacten beperken tot wat strikt noodzakelijk is, afstand houden, handhygiëne, mondmaskers."