22 vaccinatiecentra in Oost-Vlaanderen

Corona

De lokale besturen en eerstelijnszones van Oost-Vlaanderen slaan de handen in elkaar voor de oprichting van 22 vaccinatiecentra voor de inwoners van de provincie en de gemeente Zwijndrecht.

Elk centrum is vlot bereikbaar, heeft voldoende parking en is geschikt voor rolstoelgebruikers. Zodra het jouw beurt is, krijg je een uitnodiging om je te laten vaccineren, via sms, brief en mail. In de uitnodiging zal de locatie ook duidelijk vermeld worden. Er worden op dit moment initiatieven uitwerkt om mensen thuis te vaccineren of mensen te begeleiden om tot in het vaccinatiecentrum te geraken.

Waar krijg ik mijn prikje?

Kijk op de kaart en klik hier voor de adressen en contactgegevens.

Wanneer krijg ik mijn vaccin?

Op dit moment draait de vaccinatie van bewoners en personeel in woonzorgcentra op volle toeren. Eind januari komt het ziekenhuispersoneel aan bod. Huisartsen, bewoners en personeel van andere collectieve zorgvoorzieningen worden vanaf februari gevaccineerd. Vanaf maart start de vaccinatie van 65-plussers en risicopatiënten. Vanaf april komen de mensen met een essentieel beroep aan bod. De rest van de bevolking (18+) mag vanaf juni op een vaccin rekenen.  Opgelet: deze timing kan nog wijzigen in functie van de beschikbaarheid van vaccins. Meer info over de volgorde van vaccineren vind je hier.

Ik wil helpen...

Er zijn verschillende profielen nodig voor een vaccinatiecentrum. Het gaat om artsen en verpleegkundigen (zij mogen vaccineren), maar ook andere zorgprofessionals kunnen zich melden om mee te werken, evenals mensen de willen werken als bijvoorbeeld onthaalmedewerker.

Heel wat eerstelijnszones en lokale besturen zijn op zoek naar helpende handen voor hun vaccinatiecentra. Je kan je als vrijwilliger ook aanmelden via het platform ‘Help de Helpers’. Via een persoonlijke profielpagina kan je persoonsgegevens, opleiding, voorkeuren en beschikbaarheid ingeven en beheren. Personen die nu al een profiel hebben op het platform zullen een bericht krijgen om hun profiel aan te passen en zich eventueel kandidaat te stellen om te helpen in een vaccinatiecentrum.