Een nieuwe vrouwelijke burgemeester voor Dendermonde en Geraardsbergen

Twee Oost-Vlaamse steden hebben vanaf 1 januari 2024 een nieuwe vrouwelijke burgemeester. Leen Dierick en Ann Panis legden in december de eed af bij de gouverneur als nieuwe burgemeester van respectievelijk Dendermonde en Geraardsbergen.

Zodra ze benoemd zijn door de Vlaamse minister van Binnenlandse aangelegenheden leggen burgemeesters hun eed af in handen van de gouverneur. In december gebeurde dat voor de nieuwe burgemeester van Dendermonde en Geraardsbergen. De eedaflegging vindt traditiegetrouw plaats in de ambtswoning van de gouverneur, in aanwezigheid van familie, vrienden en collega's. Het is tegelijk ook een uitgelezen momenten om kennis te maken met de ondersteuning die de gouverneur aan lokale besturen biedt.

In Dendermonde neemt Leen Dierick de fakkel over van partijgenoot Piet Buyse, die 17 jaar lang het gezicht van de stad was. De toekomstige burgemeester heeft heel wat ervaring: ze zetelt al sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 als schepen en is federaal volksvertegenwoordiger in de Kamer. Bovendien treedt ze in de voetsporen van haar vader, die ook ooit burgemeester van Dendermonde was.

In Geraardsbergen draagt Ann Panis vanaf 1 januari 2024 de burgemeesterssjerp, in opvolging van partijgenoot Guido De Padt. Ook Panis heeft de nodige ervaring op zak, aangezien ze al 17 jaar onafgebroken in het schepencollege zetelt.