Huldiging Oost-Vlaamse topatleten

Op de voorbije Olympische en Paralympische Spelen blonken maar liefst 24 topatleten uit Oost-Vlaanderen uit in verschillende sporttakken, met als resultaat heel wat bijzondere prestaties en eremetaal. Gouverneur Carina Van Cauter nodigde de Oost-Vlaamse atleten uit in haar ambtswoning om hen te feliciteren. Ook Florian Vermeersch, de revelatie van Parijs Roubaix, was aanwezig.

TV Oost maakte een leuke reportage over deze officiële ontvangst. Bekijk deze reportage hier.

"Als gouverneur van deze provincie ben ik uiteraard bijzonder trots op deze 24 toptalenten. Ik zal dan ook blijven ijveren voor nog meer investeringen in sportvoorzieningen, -middelen en -mensen. De blik vooruit en bouwen aan de toekomst. Hiervoor reken ik niet alleen op de federaties, maar ook op onze minister van Sport. Zo kunnen onze atleten zich in de beste omstandigheden voorbereiden op opnieuw veel bijzondere prestaties en eremetaal."

Op de foto: Gitte Haenen (PS, atletiek), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (PS, wielrennen), Tim Brys (OS, roeien), Tiesj Benoot (OS, wielrennen), Kenny De Ketele (OS, baanwielrennen), Manon Claeys (PS, paardrijden), Nina Sterckx (OS, gewichtheffen).