Opnieuw meer snelheidsovertredingen tijdens Verkeersveilige Dag

Op vrijdag 25 februari 2022 werden op meer dan 115 plaatsen in de provincie Oost-Vlaanderen snelheidscontroles uitgevoerd tijdens de Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen, een initiatief van de gouverneur van Oost-Vlaanderen en de procureur-generaal.

Deze jaarlijks terugkerende actie, die op voorhand breed wordt aangekondigd, wil automobilisten in de eerste plaats bewust maken van de gevaren van overdreven of onaangepaste snelheid. En dat blijkt andermaal nodig. Maar liefst 9,7 % van alle gecontroleerde voertuigen reed te snel. Concreet gaat het om 6196 automobilisten. Bij 18 van hen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Dat percentage zit nu al sinds 2016 onafgebroken in stijgende lijn. Deze editie heeft dus opnieuw aangetoond dat we autobestuurders moeten blijven wijzen op de gevaren, want naast afleiding, alcohol en drugs en het niet dragen van een gordel, is snelheid één van de vier grote killers in het verkeer. Als je te snel rijdt, zie je minder, is je stopafstand groter, heb je minder tijd om te reageren en is de klap bij een ongeval groter.

Op de website van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) vind je heel wat info over de gevaren en gevolgen van te snel rijden en ander onveilig gedrag in het verkeer.

www.beloofd.be

Bedankt!

De gouverneur en de procureur-generaal brachten een bezoek aan enkele controleposten om hun appreciatie uit te drukken voor de inzet tijdens deze actie. Zo’n 200 politiemensen van 26 lokale politiezones en de federale weg- en spoorwegpolitie waren immers actief op het terrein. De coördinatie- en steundirectie Oost-Vlaanderen zorgde voor de coördinatie.