Lancering informatiecampagne corona-vaccin

Corona Noodplanning

De gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, lanceert een informatievideo over het corona-vaccin, die verspreid wordt via de sociale media en de websites van de steden en gemeenten in Oost-Vlaanderen.

“Bijna onmiddellijk nadat de eerste positieve berichten over een corona-vaccin ons bereikten, volgden de vele vragen en twijfels van de bevolking. Uit het jongste rapport van de motivatiebarometer van de UGent blijkt dat ondertussen 56 procent is om zich te laten vaccineren. Dat is een hoopvol signaal, maar om groepsimmuniteit te bereiken, moet 70% van de bevolking zich laten vaccineren. Daarom besloot ik, na overleg met de experten die me elke week adviseren, een informatiecampagne uit te werken. Als we de bevolking willen motiveren, dan moeten we hen immers correct en transparant informeren.”

Videocampagne met prof. Isabel Leroux-Roels (UZ Gent)

In een video van 120 seconden geeft Prof. Dr. Isabel Leroux-Roels, diensthoofd van het Centrum voor Vaccinologie (UZ Gent), in heldere taal een antwoord op veelgestelde vragen m.b.t. het corona-vaccin. Hoe werkt dat vaccin? Is het wel veilig, want het werd wel heel snel ontwikkeld? Zal ik ziek worden van het vaccin? De video wordt verspreid via de sociale media en de websites van de steden en gemeenten van Oost-Vlaanderen.

De campagne

Wil je als persmedium de campagne mee ondersteunen? Dat kan! Verspreid de video.

Download de video (.mp4)

Meer info

Sarah De Moor
woordvoerder gouverneur Carina Van Cauter
0474 798 359
persdienst.gouverneur@oost-vlaanderen.be
 

Raadpleeg de Motivatiebarometer UGent