Opnieuw meer snelheidsovertredingen tijdens Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen

Op vrijdag 25 februari 2022 werden op meer dan 115 plaatsen in de provincie Oost-Vlaanderen snelheidscontroles uitgevoerd tijdens de Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen, een initiatief van de gouverneur van Oost-Vlaanderen en de procureur-generaal. Deze jaarlijks terugkerende actie, die op voorhand breed wordt aangekondigd, wil automobilisten in de eerste plaats bewust maken van de gevaren van overdreven of onaangepaste snelheid.

En dat blijkt andermaal nodig. Maar liefst 9,7 % van alle gecontroleerde voertuigen reed te snel. Concreet gaat het om 6196 automobilisten. Bij 18 van hen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

“Dat percentage zit nu al sinds 2016 onafgebroken in stijgende lijn. Nooit eerder reden zoveel automobilisten te snel. Positief is wel dat er minder snelheidsovertredingen werden vastgesteld dan tijdens de Verkeersveilige Nacht Oost-Vlaanderen eind vorig jaar. Toen reed 15,8 % van de gecontroleerde voertuigen te snel.”

Carina Van Cauter, gouverneur provincie Oost-Vlaanderen

Zo’n 200 politiemensen van 26 lokale politiezones en de federale weg- en spoorwegpolitie waren vandaag actief op het terrein. De coördinatie- en steundirectie Oost-Vlaanderen zorgde voor de coördinatie van deze actie.

“Ik wil iedereen op het terrein en achter de schermen één voor één van harte bedanken voor hun inzet. Deze editie heeft opnieuw aangetoond dat we de autobestuurders moeten blijven wijzen op de gevaren, want naast afleiding, alcohol en drugs en het niet dragen van een gordel, is snelheid één van de vier grote killers in het verkeer. Als je te snel rijdt, zie je minder, is je stopafstand groter, heb je minder tijd om te reageren en is de klap bij een ongeval groter.”

Carina Van Cauter, gouverneur provincie Oost-Vlaanderen

Andere resultaten

Tijdens de Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen werden ook 31 bestuurders betrapt op rijden zonder een gordel en 75 bestuurders op gsm-gebruik achter het stuur. Er legden ook 6 bestuurders een positieve ademtest af.

Meer info en/of fotomateriaal

Sarah De Moor
woordvoerder gouverneur
0474 798 359
persdienst.gouverneur@oost-vlaanderen.be