Met Koningin Mathilde op de fiets voor het mentale welzijn!

Hare Majesteit de Koningin wordt in januari volgend jaar 50 jaar en wil van deze gelegenheid gebruikmaken om een positieve boodschap rond mentaal welzijn uit te dragen. Onder het motto “samen in beweging voor het mentale welzijn” kwam de koningin fietsen in het Meetjesland.

Op woensdag 7 september 2022 verwelkomde de gouverneur de Koningin in Oost-Vlaanderen, voor een fietstocht in het Meetjesland langs Eeklo, Kaprijke, Lievegem en Maldegem.

De fietstocht stond in het teken van ‘mentaal welzijn’ en ‘samen bewegen’. De Oost-Vlamingen die met de koningin meefietsten, werden dan ook in functie van dit thema gekozen. Het ging om:

De Oost-Vlaamse afdeling van vzw Vlaamse Wielerschool zorgde voor professionele begeleiding.

De fietstocht van 31 kilometer ging van start op het plein voor De Plek, een jeugdwelzijnswerking die rust, actie en ondersteuning biedt aan jongeren en jongvolwassenen. Na 20 kilometer werd er even halt gehouden bij Provinciaal Domein Het Leen, om tot slot de tocht te beëindigen bij het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve, waar de fietsers getrakteerd werden op een lokaal hapje en drankje.