Wetteren heeft een nieuwe burgemeester

Op woensdagavond 29 juni 2022 legde Albert De Geyter bij gouverneur Carina Van Cauter de eed af als nieuwe burgemeester van Wetteren. Hij neemt op 1 juli 2022 de sjerp over van partijgenoot Alain Pardaen, die meer dan 12 jaar burgervader van zijn gemeente was, maar nu met politiek pensioen gaat.

Albert De Geyter werd door de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen benoemd tot burgemeester en dit met ingang vanaf 1 juli 2022. Hij neemt de fakkel over van partijgenoot Alain Pardaen, die meer dan 12 jaar burgervader van Wetteren was, maar nu met politiek pensioen gaat.

Albert De Geyter zetels als sinds 2006 in de gemeenteraad van Wetteren en was ook als eens schepen van o.a. Jeugd en Milieu. De politieke microbe is hem met de paplepel ingegoten. Ingewijden noemen hem "gepassioneerd, dynamisch en gedreven”. Hij verklaarde zelf "een burgemeester voor alle inwoners van Wetteren" te willen zijn.

De eedaflegging vond plaats op woensdagavond 29 juni 2022  in de ambtswoning van de gouverneur op de Vlasmarkt in Gent en dit in het bijzijn van zijn familie, ere-burgemeester Alain Pardaen en schepenen Bram De Winne en Katrien Claus.