Nieuw stuk Kravaalbos feestelijk geopend

Strategische projecten

Op de achtste editie van de Erembald-Kravaal Happening werd een nieuw aangekocht stuk Kravaalbos feestelijk geopend. Dankzij deze aankoop zal ruim 40 hectare van het Kravaalbos publiek toegankelijk worden en kan de natuurbescherming en -beleving in het gebied versterkt worden.

De gemeente Asse, het Vlaamse Randfonds van het Agentschap Binnenlands Bestuur en het Agentschap voor Natuur en Bos kochten vorig jaar 11 hectare extra Kravaalbos aan om publiek toegankelijk te maken. Tijdens de achtste editie van de Erembald-Kravaal Happening werd dat stuk feestelijk geopend door er de allereerste boom van een nieuwe boomgaard te planten. Dat gebeurde onder het goedkeurend oog van de vele partners en bewoners, en in aanwezigheid van de gouverneur, Ben Weyts, Vlaams minister bevoegd voor de Vlaamse Rand, en gedeputeerde Riet Gillis.

"Dankzij deze aankoop zal ruim 40 hectare van het Kravaalbos publiek toegankelijk worden en kan de natuurbescherming en -beleving in het gebied versterkt worden. De jaarlijkse Happening heeft het nieuwe stuk succesvol in de kijker gezet. De organisatoren zijn meer dan tevreden en geloven dan ook in een mooie toekomst met nog meer bezoekers voor dit prachtige stuk natuur."

Gouverneur Carina Van Cauter, voorzitter Project Landschap van Erembald tot Kravaalbos