Nieuwe burgemeester van Ronse legt de eed af

Lokale besturen

Op vrijdagavond 26 augustus 2022 legde Ignace Michaux bij gouverneur Carina Van Cauter de eed af als nieuwe burgemeester van Ronse. Hij neemt op 1 september, de sjerp over van partijgenoot Luc Dupont, die 22 jaar  burgervader van zijn gemeente was.

Ignace Michaux werd door de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen benoemd tot burgemeester en dit met ingang vanaf 1 september 2022. Michaux werd in 2008 Koning van de Bommels - een titel die in Ronse als een nóg grotere eer dan die van burgemeester wordt gezien - en is daarmee de eerste burgemeester die ook ooit Bommelskoning was. Hij kan teren op heel wat politieke ervaring en contacten met de Wetstraat en wordt daardoor gezien als de juiste man op de juiste plaats.

Michaux neemt de fakkel over van partijgenoot Luc Dupont, die zelf aanwezig was op de eedaflegging. Hij was maar liefst 22 jaar burgervader en 12 jaar schepen van Ronse. Mede dankzij zijn werkijver en dossierkennis onderging Ronse, volgens ingewijden, de voorbije jaren een ware metamorfose.

De eedaflegging vond plaats op vrijdagavond 26 augustus in de ambtswoning van de gouverneur op de Vlasmarkt in Gent en dit in het bijzijn van zijn familie en vrienden.