Twee dosis Astrazeneca-vaccin vervroegen: werkwijze

Corona

Tussen de 300.000 en 400.000 mensen in Vlaanderen stonden gepland om in de loop van juli en augustus een tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin te krijgen 12 weken na hun eerste dosis. Deze afspraken voor een tweede dosis kunnen vanaf nu maximum 4 weken vervroegd worden, omdat het bedrijf voldoende vaccins heeft geleverd aan ons land. Hiervoor moet je zelf je oorspronkelijke afspraak verplaatsen.

Uiterlijk tegen 6 juli zullen deze vaccins verdeeld zijn onder de verschillende vaccinatiecentra om afspraken te vervroegen. 

Ik wil mijn afspraak vervroegen: wat moet ik doen?

Belangrijk: je kan je afspraak uiteraard maar verplaatsen als er vrije plaatsen zijn in je vaccinatiecentrum. Je vaccinatiecentrum zal hiervoor extra momenten voorzien. Wanneer je vaccinatiecentrum die kan aanbieden, is afhankelijk van de personeelscapaciteit en de vaccinatieplanning in je vaccinatiecentrum. Geef je vaccinatiecentrum dus even de tijd om zich te organiseren. Als je niet meteen zelf een vrij moment vindt, probeer het dan enkele dagen later opnieuw. Wellicht is je vaccinatiecentrum nog bezig met de planning. Hou ook de website en sociale media van je vaccinatiecentrum in de gaten om te zien vanaf wanneer jouw centrum vrije momenten aanbiedt om afspraken te vervroegen.

  • Verplaats je oorspronkelijke afspraak via de bevestigingsmail die je kreeg toen je je oorspronkelijke afspraak voor een tweede dosis hebt bevestigd. Heb je deze niet bevestigd, dan gebruik je de oorspronkelijke uitnodigingsmail. Download hier een korte handleiding.
  • Lukt dit niet? Bel naar de infolijn van jouw vaccinatiecentrum. Opgelet: er zijn wellicht heel wat mensen die proberen om hun afspraak te verplaatsen, hou er dus rekening mee dat dat die infolijnen bij momenten overbevraagd kunnen zijn.