Volvo Car Gent bouwt aan emissievrije toekomst

Volvo Car Gent is gestart met de productie van de C40 Recharge, het nieuwste volledig elektrische Volvo-model. De Gentse fabriek, een van de grootste Volvo-fabrieken, heeft een pioniersrol in het streven van de autogroep naar volledige elektrificatie.

De C40 Recharge is de tweede volledig elektrische auto in het gamma van Volvo Cars en de laatste in een reeks nieuwe puur elektrische auto's die de komende jaren op de markt zullen komen. Volvo Cars wil op termijn uitsluitend nog volledig elektrische auto's verkopen, een van de meest ambitieuze elektrificatiestrategieën in de auto-industrie. Daarnaast wil de autobouwer ook een klimaatneutraal bedrijf zijn tegen 2040. De Gentse fabriek, een van de grootste Volvo-fabrieken, heeft een pioniersrol in het streven van Volvo Cars naar volledige elektrificatie. De fabriek produceert ook al de XC40 Recharge, de volledig elektrische versie van de bekroonde compacte SUV en het allereerste volledig elektrische model van Volvo Cars, dat sinds vorig jaar wordt geproduceerd. Volvo Cars plant de capaciteit voor elektrische auto’s in Gent aanzienlijk te verhogen, tot 135.000 auto's per jaar. Tegen 2022 zal de capaciteit voor elektrische wagens meer dan de helft van de totale productie bedragen.

Samen met Premier Alexander De Croo en de Gentse burgemeester Mathias De Clercq nam gouverneur Carina Van Cauter plaats in de allereerste C40 Recharge. Ook plant manager Stefan Fesser van Volvo Car Gent en Geert Bruyneel, vice-president manufacturing bij Volvo Cars, waren aanwezig.

"Met Volvo Car Gent bouwen we in Provincie Oost-Vlaanderen aan een emissievrije toekomst en aan meer werkgelegenheid. Deze fabriek is een echte pionier: het is de enige fabriek in Europa die voor de autogroep elektrische wagens produceert. Met ruim 6.000 medewerkers is Volvo Car Gent nu al de grootste industriële werkgever van Vlaanderen. De fabriek is echter op zoek naar nieuw personeel om al die elektrische wagens te bouwen. Mannen én vrouwen krijgen een opleiding in het bedrijf zelf. Iedereen met interesse kan zich aanmelden."

Gouverneur Carina Van Cauter