Oost-Vlaanderen boven in de #RVV!

Veiligheid

Veilig én proper, dat was het uitgangspunt voor de Ronde van Vlaanderen 2022. Opzet geslaagd. De veiligheidsdiensten, lokale besturen en organisator kunnen samen terugblikken op een geslaagde 106de editie van de Ronde van Vlaanderen. 

“Deze Ronde van Vlaanderen is op alle vlakken meer dan geslaagd. De samenwerking tussen alle veiligheidsdiensten verliep andermaal vlekkeloos en de Oost-Vlaamse overwinning van Lotte Kopecky was de perfecte afsluiter van de dag. Oost-Vlaanderen boven, zou ik zo zeggen! En daarvoor moet ik alle partners van harte bedanken: de veiligheidsdiensten, de lokale besturen, de organisator én de wielersupporters, die opnieuw massaal aanwezig waren langs het parcours.” 

Carina Van Cauter, gouverneur provincie Oost-Vlaanderen

Veilig en proper

Ook zonder alcohol is de koers een feest en dat beseffen ook de wielersupporters. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) voerde op zondag 3 april een sensibiliseringscampagne rond alcohol en drugs in het verkeer op de randparkings. Ze konden 300 supporters bereiken en overhalen om een polsbandje aan te doen en zo de belofte te maken om nuchter te blijven en zijn/haar passagiers veilig thuis te brengen. De (lokale) politiediensten voerden in de regio alcoholcontroles uit. Van de 610 afgenomen ademtesten bleken er slechts 9 positief.

De oproep om van Vlaanderens Mooiste ook de Properste te maken viel niet in dovemansoren. Er werd opmerkelijk minder afval achtergelaten in de fanzones en langs de heuvels. Ook het verbod op dranken serveren in recipiënten voor eenmalig gebruik werd door de organisatoren van de 113 randevenementen goed nageleefd.