Een nieuwe burgemeester voor Hamme

Lokale besturen

Hamme heeft een nieuwe burgemeester. Ann Verschelden nam bij de start van het nieuwe jaar de sjerp over van partijgenoot Herman Vijt en legde de eed af bij de gouverneur van Oost-Vlaanderen.

Zodra ze benoemd zijn door de Vlaamse minister van Binnenlandse aangelegenheden leggen burgemeesters hun eed af in handen van de gouverneur. Begin januari gebeurde dat voor de nieuwe burgemeester van Hamme: Ann Verschelden, al sinds 2001 gemeenteraadslid en sinds 2016 onafgebroken schepen. Zij neemt de sjerp over van partijgenoot Herman Vijt, die na 30 jaar in de lokale politiek, waarvan net geen 15 jaar als burgemeester, om gezondheidsredenen het mandaat moest neerleggen. Hij wordt door vriend en vijand geprezen voor zijn "uitstekende dossierkennis" en "serene en bemiddelende manier van werken". 

De eedaflegging vond traditiegetrouw plaats in de ambtswoning van de gouverneur, in aanwezigheid van familie, vrienden en collega's van de nieuwe burgemeester. Ook ereburgemeester Herman Vijt en zijn echtgenote waren aanwezig. Het is voor de nieuwe burgemeester tegelijk ook een uitgelezen moment om kennis te maken met de ondersteuning die de gouverneur aan de lokale besturen biedt.