Help contactopvolging: voeg nu jouw telefoonnummer toe aan het Rijksregister

Corona

Wist je dat… je aan je rijksregisternummer zelf bijkomende contactinformatie kan toevoegen, zoals een telefoonnummer en e-mailadres. Dit kan in heel wat situaties nuttig zijn.

Anno 2020 volstaan adresgegevens niet meer om snel en efficiënt de burgers te contacteren wanneer dat nodig is. Ook in het kader van de contactopvolging is dat het geval. Iedereen kan zelf zijn of haar steentje bijdragen.

Hoe?

Contactgegevens toevoegen aan je persoonsgegevens in het Rijksregister kan snel en eenvoudig. Er zijn verschillende mogelijkheden.

  • Surf naar https://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/rijksregister/ en klik op ‘Mijn Dossier’. Log in door jouw elektronische identiteitskaart in jouw kaartlezer te steken en vervolgens de pincode van jouw identiteitskaart in te geven. Klik vervolgens op ‘Mijn toepassingen’ en selecteer daarna het tabblad ‘Contactgegevens’.
  • In vele steden en gemeenten is het ook mogelijk om dit via het e-loket op hun website te doen, of kan je – na afspraak – terecht bij de medewerkers van de dienst Burgerzaken.

Privacy

Geen zorgen over je privacy. Enkel instanties met de juiste toelatingen kunnen de informatie raadplegen. Welke dat precies zijn, kan je terugvinden op de website van de Privacycommissie.

Meer info over contactonderzoek

Hoe verloopt contactonderzoek? Hoe herken je een contactonderzoeker? Op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid vind je meer informatie. Specifieke vragen kan je stellen via het algemeen infonummer 0800 14 689 of info-coronavirus@health.fgov.be.