Koning en Koningin bezoeken Oost-Vlaanderen

Op 19 maart 2023 brachten Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin brengen een arrondissementbezoek aan de provincie Oost-Vlaanderen. De gouverneur verwelkomde het vorstenpaar met genoegen in Oudenaarde.

Als eerste op het programma: een bezoek aan Aarova, een maatwerkbedrijf dat enerzijds textiel produceert en anderzijds pastagerechten verkoopt en cateringdiensten aanbiedt. Er werken zo’n 400 mensen en het bedrijf kiest zoveel mogelijk voor korte aanvoerketens.

Vervolgens begroetten de Koning en de Koningin de talrijk aanwezige bevolking op de Markt van Oudenaarde. Daarna ontdekten ze de indrukwekkende collectie antieke wandtapijten van het Museum van Oudenaarde. Tussen de 15e en 18e  eeuw was Oudenaarde een van de belangrijkste centra voor de productie van wandtapijten in Vlaanderen.

Het bezoek werd afgesloten met een receptie in aanwezigheid van Oost-Vlamingen uit verschillende maatschappelijke sectoren (bedrijfsleiders, jeugdwerkinitiatieven, veiligheidsdiensten enzovoort). De Koning en Koningin maakte ruim de tijd voor een gesprek met deze mensen.