Amper corona-overtredingen tijdens de Ronde

Corona Veiligheid Politie

Een verrassende winnaar bij de mannen, maar geen verrassingen langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen. De wielersupporters gedroegen zich andermaal voorbeeldig.

Amper overtredingen

Op het terrein werd niets aan het toeval overgelaten. In totaal werden er 650 politiemensen ingezet langs het parcours, om te controleren op het o.a. het publieksverbod, de mondmakerplicht en het samenscholingsverbod. Uiteindelijk werd er één overtreding vastgesteld wegens het niet respecteren van de mondmaskerplicht langs het parcours en moest de politie één privéfeestje stilleggen.

"Al van bij het begin van het Vlaams wielervoorjaar wordt er maximaal ingezet op het sensibiliseren van de bevolking. Dat heeft geloond. De wielersupporters toonden andermaal hun wereldklasse door de oproep om de koers thuis te beleven goed op te volgen. Ik ben trots en hoop dat dit gedrag inspirerend kan werken voor de brede samenleving. Oprechte dank aan iedereen op het terrein, maar ook aan iedereen die dit achter de schermen mogelijk heeft gemaakt, vandaag en in de aanloop naar deze wedstrijd.”

Meer info

Sarah De Moor
woordvoerder gouverneur
0474 798 359
persdienst.gouverneur@oost-vlaanderen.be

Alexander De Baets
CSD Oost-Vlaanderen, federale politie
0470 20 97 08
alexander.debaets@police.belgium.eu