Noodplanningsoefening in Sint-Niklaas

Noodplanning

Op vrijdag 9 december 2022 vindt op domein Westakkers in Sint-Niklaas een grote provinciale noodplanningsoefening plaats.

Hulpverleningszone Waasland, FOD Volksgezondheid, het Rode Kruis, de lokale en federale politie, de Civiele Bescherming, de Noodcentrale 112, Defensie, stad Sint-Niklaas en de Federale dienst Gouverneur Oost-Vlaanderen (dienst Noodplanning) zullen op vrijdag 9 december 2022 samen een fictief ernstig incident afhandelen. Daarbij worden verschillende procedures getest en geëvalueerd, met het oog op een nog betere samenwerking.

De oefening zal zich afspelen op domein Westakkers. Er is geen hinder voor het verkeer. Omwonenden kunnen tussen 07u00 en 13u00 wel de hulpdiensten zien (en horen) af en aan rijden in de omgeving van domein Westakkers en Provinciaal Domein De Ster. Zij hoeven zich niet ongerust te maken: het gaat om een oefening.

Om de oefening geloofwaardig en in alle sereniteit te laten verlopen, kan er geen info gedeeld worden over het scenario én is de toegang tot de oefensite beperkt tot de deelnemers aan de oefening.

Contact

Sarah De Moor
woordvoerder
0474 798 359
persdienst.gouverneur@oost-vlaanderen.be