Tim De Knyf is nieuwe burgemeester van Sint-Lievens-Houtem

Lokale besturen

Op maandagavond 8 maart 2021 legde Tim De Knyf bij gouverneur Carina Van Cauter coronaproof de eed af als nieuwe burgemeester van Sint-Lievens-Houtem. Hij neemt de sjerp over van partijgenoot Lieven Latoir, die 26 jaar ononderbroken burgervader van zijn gemeente was.

Tim De Knyf werd bij besluit van 3 maart 2021 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen benoemd tot burgemeester. Hij neemt de fakkel over van partijgenoot Lieven Latoir, die 26 jaar ononderbroken burgemeester van Sint-Lievens-Houtem was. De Knyf was binnen het college van burgemeester en schepenen van Sint-Lievens-Houtem al eerste schepen.

De eedaflegging vond plaats op maandagavond 8 maart 2021 in de ambtswoning van de gouverneur op de Vlasmarkt in Gent. Ook oud-burgemeester Latoir was aanwezig. “Het cliché zegt: het zijn grote schoenen om te vullen. In het geval van burgemeester Latoir is dat eigenlijk nog een understatement”, zegt burgemeester De Knyf.

“De volharding en vooruitstrevende ideeën van Lieven Latoir hebben Sint-Lievens-Houtem echt veranderd. Maar ik heb goesting om eraan te beginnen en neem zijn tips en ervaringen mee.”

Tim De Knyf, burgemeester Sint-Lievens-Houtem

Meer info

Sarah De Moor
woordvoerder
0474 798 359
persdienst.gouverneur@oost-vlaanderen.be