Nationale test BE-Alert: 31 Oost-Vlaamse gemeenten testen mee op 7 oktober

Noodplanning

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikken de Oost-Vlaamse gemeenten en de gouverneur over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 7 oktober zullen 31 gemeenten uit onze provincie dit systeem testen.  

Nationale test

Op 7 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook de provincie Oost-Vlaanderen doet mee: maar liefst 31 gemeenten zullen die dag een test uitvoeren. Inwoners van zullen via sms, telefoon en/of mail een testbericht ontvangen. Het gaat om Zottegem, Lokeren, Kruibeke, Brakel, Lievegem, Melle, Lebbeke, Sint-Gillis-Waas, Eeklo, Kaprijke, Sint-Laureins, Denderleeuw, Temse, Deinze, Dendermonde, Aalst, Wortegem-Petegem, Destelbergen, Laarne, Lierde, Zele, Herzele, Maldegem, De Pinte, Waasmunster, Kruisem, Stekene, Sint-Martens-Latem, Sint-Lievens-Houtem, Sint-Niklaas en Geraardsbergen.

Door BE-Alert te testen, kan de gemeente de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee alle inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is tevens de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven voor BE-Alert om dit te doen. 

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je!

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 7 oktober!

Al geregistreerd? Actualiseer je gegevens!

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie, tweede verblijf). Dit doe je in slechts enkele stappen:

  • Surf naar www.be-alert.be.
  • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie.
  • Vul je gegevens aan.
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’.

Meer info

Surf naar www.be-alert.be of neem contact op met je gemeentebestuur.