Ronde van Vlaanderen: kijk op tv, vermijd pv

Corona

Op zondag 4 april verwelkomt (Oost-)Vlaanderen het wielermonument de Ronde van Vlaanderen. Publiek langs het parcours is verboden.

Gouverneur Carina Van Cauter, de lokale besturen, de politie, de Belgische wielerbond en organisator Flanders Classics leveren maximale inspanningen om alles coronaproof te laten verlopen.

Wielerfans van wereldklasse beleven de koers thuis

Het Overlegcomité nam afgelopen week enkele noodzakelijke maatregelen om de coronapandemie in te dijken. Dat professionele wielerwedstrijden nog kunnen plaatsvinden is een opsteker voor ons mentaal welzijn. De koers is een welgekomen afwisseling die heel wat mensen niet willen missen. Ervan genieten gebeurt echter van thuis, voor de televisie of via de radio. Publiek langs het parcours is verboden. Met uitzondering van wie er werkt of woont, maar dan geldt hoe dan ook het samenscholingsverbod van maximum 4 personen, hou je afstand en draag je verplicht een mondmasker. Start, aankomst, hellingen en kasseistroken worden hermetisch afgesloten, toegangswegen worden gecontroleerd.

250 euro boete

De Coördinatie- en Steundirectie  van de federale politie van Oost-Vlaanderen (CSD OVL) staat elk jaar in voor de coördinatie van het politioneel beheer, maar ook de lokale politiezones spelen een belangrijke rol om de veiligheid te garanderen. Er worden zondag 650 politiemensen ingezet, van Antwerpen tot in Oudenaarde. Zij zullen maximaal inzetten op sensibiliseren, maar verbaliseren indien de maatregelen niet worden gerespecteerd. Overtreders riskeren een minnelijke schikking van 250 euro per persoon.