Beperking op organisatie publiek toegankelijke fuiven, feesten en evenementen

We zien vandaag in Oost-Vlaanderen een virusexplosie. De positiviteitsratio in onze provincie is bijna 17,1%. Bijna 1 op de 5 testen zijn dus positief. Het aantal ingenomen ziekenhuisbedden stijgt dag na dag, zo liggen er momenteel reeds 90 mensen op intensive care. We moeten onze contacten zoveel als mogelijk beperken en de contacten die we nog hebben moeten zo veilig als mogelijk plaats vinden. 

Dansfeesten van allerlei organisaties zijn op dit moment niet opportuun. Het zorgt voor bijkomende contacten en daarnaast is het als organisatie ook niet evident om de mondmaskerplicht te laten naleven. Daarom worden vanaf vrijdag 26 november publiek toegankelijke fuiven, feesten en evenementen met als hoofddoel het afspelen van (elektronisch versterkte) muziek en dansen en ingericht door organisatoren van wie dit niet tot de normale programmatie en opdrachten behoort, niet toegelaten op het grondgebied van Oost-Vlaanderen.

De professionele sector zoals danscafés en discotheken worden hiermee niet aan banden gelegd. Aan hen wordt de ruimte gegeven om verder te werken binnen de mogelijkheden die het Koninklijk Besluit hen toelaat. We vertrouwen er op dat zij met de nodige professionaliteit werken. Ook privé-feesten worden door dit besluit niet gevat. Een privé-feest is geen publiek toegankelijk evenement of feest. Het spreekt evenwel voor zich dat we ook daar oproepen om de nodige voorzichtigheidsmaatregelen maximaal na te leven. En waar het kan het feest misschien een paar weken uit te stellen.

Het besluit loopt tot en met 26 december 2021.