Een nieuwe burgemeester voor Buggenhout, Sint-Martens-Latem en Erpe-Mere

Lokale besturen

Drie Oost-Vlaamse gemeenten hebben (binnenkort) een nieuwe burgemeester. Geert Hermans, Tom Van Keymolen en Pieter Vanderheyden legden in december de eed af bij de gouverneur als nieuwe burgemeester van respectievelijk Buggenhout, Erpe-Mere en Sint-Martens-Latem.

Zodra ze benoemd zijn door de Vlaamse minister van Binnenlandse aangelegenheden leggen burgemeesters hun eed af in handen van de gouverneur. In december gebeurde dat voor de nieuwe burgemeester van Buggenhout, Erpe-Mere en Sint-Martens-Latem.

In Buggenhout neemt Geert Hermans op 1 januari 2023 de fakkel over van partijgenoot Pierre Claeys, die er eerste schepen wordt. Geert Hermans zetelt als sinds 2000 in de gemeenteraad van Buggenhout, en sinds 2006 als (eerste) schepen. Hij woont al zijn hele leven op 'den Briel' en staat er bij vele inwoners gekend als 'den bakker', maar ook als zeer toegankelijk en aanspreekbaar.

In Erpe-Mere draagt vanaf 1 januari 2023 Tom Van Keymolen de burgemeestersjerp. Zijn partgenoot Hugo De Waele neemt na een carrière van 40 jaar - waarvan 13 jaar als burgemeester - afscheid van de lokale politiek. Tom Van Keymolen zetelt als sinds 2012 in de gemeenteraad van Erpe Mere en werd na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voor het eerst schepen. Ingewijden noemen hem gewetensvol, ernstig en beleefd.

Pieter Vanderheyden is vanaf 19 december 2022 de nieuwe burgemeester van Sint-Martens-Latem. Hij volgt daarmee partijgenote Agnes Lannoo-Van Wanseele op. Pieter Vanderheyden zetelt al 21 jaar in de gemeenteraad, waarvan 10 jaar als schepen. Hij is dus alles behalve een nieuwe gezicht voor de inwoners van Sint-Martens-Latem, die hem ook kennen als vaste sfeermaker DJ Pieter op de jaarlijkse kermis van Latem.