Streekfonds Oost-Vlaanderen ondersteunt 42 projecten

Strategische projecten

Streekfonds Oost-Vlaanderen ondersteunt dit jaar 42 projecten, die tijdens projectvoorstellingen in contact werden gebracht met geëngageerde mensen uit hun regio. De gouverneur, voorzitter van de Steunraad, was aanwezig op de projectvoorstelling van #EenHartVoorScheldevallei.

Maar liefst 42 projecten kan Streekfonds Oost-Vlaanderen dit jaar ondersteunen. Allemaal projecten die concrete impact realiseren voor mens en omgeving bij jou in de buurt. Alle initiatieven konden zichzelf voorstellen op projectvoorstellingen in hun regio. Ze brachten flyers, presentaties, banners mee om zichzelf kenbaar te maken aan partners, burgemeesters en sympathisanten. Een ideaal moment om met elkaar in gesprek te gaan en contacten te leggen.

De gouverneur was als voorzitter van de Steunraad, een groep van impactvolle Oost-Vlamingen die zich als ambassadeurs achter het streekfonds scharen, aanwezig op de projectvoorstelling van #EenHartVoorScheldevallei. Ze ging er onder andere in gesprek met Iris, die dankzij vzw Kwispelhelden binnenkort een opgeleide hond mag verwelkomen om haar te ondersteunen.

Alle projecten starten nu met een crowdfunding om middelen in te zamelen. Aansluitend verdubbelt het streekfonds het opgehaalde bedrag (tot maximum € 5.000 per project). Dit kunnen we dankzij de financiële steun van alle partners.